Fonds voor Wetenschappelijk Reumaonderzoek (FWRO)

Een op de vijf Belgen heeft reumatische klachten en 5 procent van de bevolking is op ernstige, chronische wijze functioneel beperkt door een reumatische aandoening. 1 kind op 1.000 lijdt aan kinderreuma, zowat 80.000 Belgen lijden aan reumatoïde artritis, van wie 75 procent jonge vrouwen, en 150.000 Belgen lijden aan artritis.
Het FWRO steunt financieel het wetenschappelijk onderzoek in België teneinde de levenskwaliteit van de vele patiënten die lijden aan chronische reumatische aandoeningen te verbeteren: kinderreuma, reumatoïde artritis, spondylartropathie, psoriasisartritis, systeemziekten (sclerodermie, lupus, Sjögren, vasculitis, spierziekten), artrose en osteoporose.
Het succes van het onderzoek in de reumatologie tijdens de laatste jaren tonen ons mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Deze vooruitgang is echter alleen mogelijk als ook de financiële middelen blijven stijgen. Met een legaat ten voordele van het FWRO staat u aan de basis van nieuwe behandelingen en nieuwe geneesmiddelen.

Samen reuma overwinnen door wetenschappelijk onderzoek

Imperiastraat 16
1930 Zaventem

http://www.r-euma.be

jorien@r-euma.be
02/372 36 43

ondernemingsnummer: 0410572888
contactpersoon: Jorien Geukens