River Cleanup

Elk jaar belandt 11 miljard kilogram plastic in de zee, vooral via rivieren. Dat is 20.000 kilogram per minuut. Als we niets doen bevatten onze oceanen tegen 2050 meer plastic dan vis. Met desastreuze gevolgen voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Nu hebben we nog een kans om het tij te keren en onze kinderen en kleinkinderen een gezonde toekomst te geven. Een toekomst zonder plastic in ons eten, drinken en verzorgingsproducten.

River Cleanup vzw wil over heel de wereld rivieren plasticvrij maken door in te zetten op een totaaloplossing. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten grijpen we zo vroeg mogelijk in in de plasticketen; van het verminderen en vervangen van plastics door gezondere alternatieven tot het opruimen op land en in rivieren, tot recycling. Publieke opruimacties en onderwijsprogramma’s zorgen voor meer bewustwording. Zo haalde River Cleanup sinds 2019 al 2 miljoen kilogram plastic uit het milieu en namen ruim 190.000 mensen in meer dan 80 landen deel aan onze opruimacties.

Neem River Cleanup op in uw testament en maak mee rivieren plasticvrij voor toekomstige generaties. Zo worden zij niet geconfronteerd met het afval van vandaag.

Maak rivieren plasticvrij, ook als u er niet meer bent, en bescherm mens, dier en milieu

IJzerenpoortkaai 3 b. 86
2000 Antwerpen

https://www.river-cleanup.org

josti@river-cleanup.org
0486 924529

ondernemingsnummer: 0719.610.237
contactpersoon: Josti Gadeyne