Oxfam-Wereldwinkels

Handel, indien eerlijk, is een krachtige hefboom voor duurzame ontwikkeling! Maar de internationale handelsregels fnuiken de kleinschalige producenten in het Zuiden. Oxfam-Wereldwinkels is al vijftig (50!) jaar de belangrijkste organisatie voor eerlijke handel in België.

Met campagnes, acties en educatief materiaal sensibiliseert Oxfam-Wereldwinkels, een beweging met 6.500 vrijwilligers, het publiek en de consument rond onrechtvaardige wereldhandel. We beïnvloeden beleidsmakers om ook echt iets aan die onrechtvaardigheid te doen en om zo van handel een motor tot ontwikkeling te maken.

In Zuid-Amerika, Afrika en Azië werken we met kleinschalige landbouwcoöperaties richting een betere markttoegang.

Samen met Oxfam Fair Trade (groothandel in voedingsproducten van eerlijke handel), zorgen we voor een afzetmarkt via onze 200 wereldwinkels én bieden we met deze verkoop van eerlijke producten een concreet alternatief aan consumenten.

Sinds 2020 bundelen Oxfam-Wereldwinkels/FairTrade en Oxfam-Solidariteit de krachten onder de naam Oxfam België om samen nog meer impact te bereiken

Foto: Griet Hendrickx

Oxfam-Wereldwinkels komt op voor ieders recht op een menswaardig leven door haar strijd voor een duurzame en rechtvaardige wereldhandel.

Ververijstraat 17
9000 Gent

http://www.oxfamwereldwinkels.be/

maxim-igor.popowycz@oxfam.org
0484 54 66 03

ondernemingsnummer: 0415365777
contactpersoon: Maxim-Igor Popowycz