Kinderkankerfonds

Reeds meer dan 30 jaar steunt vzw Kinderkankerfonds kinderen met kanker en hun familie in de kankercentra in Vlaanderen en Brussel. De bekendste projecten zijn zeker: Koester, ons thuisverzorgingsprogramma; De Lieving, dagopvang voor broers en zussen van kinderen in behandeling; Studio Nona, ontspanning op maat aan huis voor kinderen die langdurig thuis zijn. Meteen na diagnose geven wij ook financiële steun aan elk gezin dat daar behoefte aan heeft, om de eerste maanden te overbruggen.
Binnen het ziekenhuis zorgen wij voor extra personeel en brengen ontspanning en recreatie tot op de kamers. Wij organiseren vakanties en weekends voor patiënten en ex-patiënten. Wij zorgen voor ontmoetingsmomenten zoals de jaarlijkse Familiedag en voor verschillende doelgroepen.
Alhoewel de focus duidelijk ligt bij het zieke kind en zijn directe omgeving is ook wetenschappelijk onderzoek een belangrijk luik van onze activiteiten geworden. We helpen wetenschappers die zoeken naar nieuwe of verbeterde therapieën en medicatie die specifiek op kinderen gericht zijn.

Kinderkankerfonds steunt kinderen met kanker en hun gezin rechtstreeks en werkt mee aan betere zorg en comfort in het ziekenhuis.

Sint-Pietersaalststraat 161
9000 Gent

http://www.kinderkankerfonds.be

herlinda.galaude@kinderkankerfonds.be
09 2224617

ondernemingsnummer: 0435.139.822
contactpersoon: Herlinda Galaude