BOS+

BOS+ vindt dat bossen van cruciaal belang zijn, voor iedereen: dieren, planten én mensen. Bossen zuiveren onze lucht, zetten ons aan tot bewegen en zijn de ideale plaats om het jachtige leven even te vergeten.
Jammer genoeg is er in Vlaanderen te weinig bos, en verdwijnt er ook wereldwijd nog steeds te veel bos. BOS+ wil in de eerste plaats bestaande bossen beschermen en het duurzaam beheer ervan promoten. Daarnaast willen we nieuwe bossen aanleggen. Want die hebben we dringend nodig!
Samen met tal van partners is BOS+ actief in Vlaanderen én in een aantal landen in Zuid-Amerika en Afrika. We werken onder andere aan de aanleg en inrichting van speelbossen en stadsbossen, het toegankelijk maken van bos, de 10-miljoen bomencampagne, herbebossingsprojecten in de tropen, … We organiseren wandelingen, infoavonden over bosbeheer en -beleid, ludieke media-acties, en natuurlijk ook de Week van het Bos! En dit alles doen we samen: we werken samen met overheden, burgers, grote en kleine middenveldorganisaties, scholen, partnerorganisaties uit de milieu- en ngo-sector, de bedrijfswereld, ...

Voor meer en beter bos in Vlaanderen en de wereld

Geraardsbergsesteenweg 267
9090 Gontrode

http://www.bosplus.be

info@bosplus.be
09 278 65 66

ondernemingsnummer: 0411 088 374
contactpersoon: Pascal Huybrechs