AfricaMuseum

Met respect voor de inspanningen van vele Belgen in Afrika, zowel voor als na de koloniale periode, vertelt het vernieuwde AfricaMuseum een genuanceerd verhaal over het verleden, met veel meer aandacht op het Afrikaanse perspectief en het hedendaagse Afrika.
Het is een ontmoetingsplek waar mensen geïnspireerd worden door de rijkdom en mogelijkheden van Afrika, waar zo’n honderd wetenschappers in samenwerking met Afrikaanse partners onderzoek doen om de biodiversiteit te vrijwaren, natuurrisico’s te beheersen en Afrikaanse taal, cultuur en erfgoed beter te begrijpen.
Met uw steun maken we het publiek enthousiast voor Afrika en overtuigen we het ervan dat Afrika over unieke troeven beschikt, van belang voor de duurzame ontwikkeling van heel onze planeet.
Met uw steun blijven we ons inspannen om de biodiversiteit, de natuurlijke rijkdommen en het culturele erfgoed in Centraal Afrika te beschermen

Ontmoetingsplek en wetenschappelijke instelling waar mensen geïnspireerd worden door de rijkdom en mogelijkheden van Afrika.

Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

http://www.africamuseum.be

kristien.opstaele@africamuseum.be
02 769 52 98

ondernemingsnummer: 0306.562.560
contactpersoon: Kristien Opstaele